al fondo a la izquierda a inund’art’11

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

–        Disculpe, el baño?

–        Sí, AL FONDO A LA IZQUIERDA.

  Sempre hi ha hagut en l’acte de col·leccionar, certa voluntat resolutiva, una fervent ambició per omplir buits. L’estratègia és clara: acumular, però sempre buscant el factor comú, seleccionant de forma lògica els elements de l’engranatge. Cada incorporació suggereix nous plaers, petits nirvanas quotidians que estimulen l’espiral compulsiva del col·leccionista.

Tots hem sentit alguna vegada aquesta sensació, qui no ha tingut mai un album de “cromos”? El nostre afany de compleció ens guiava ja de petits per aconseguir acabar-lo abans que ningú. L’hora del pati es convertia en una èpica batalla de “tengui – no – tengui”, mentre el senyor Panini, omnipresent com era, ho observava tot, somrient. Li vam omplir les arques, però és que acabar l’album era sublim!

Amb l’edat, la búsqueda d’aquest plaer es torna refinada. Apareixen col·leccionismes més sibarites i extravagants, de regust fetitxista. El seu discurs s’ha tornat més elaborat, però no deixen de ser “albums” de coses.

Rares vegades però, trobem un tipus de col·leccionisme més metafísic, fora de l’abast d’ànimes primitives. Col·leccions que trascendeixen al col·lector i arriben al col·lectiu. Col·leccions que ens expliquen que el buit no està en elles si no en nosaltres. I així ens porten de lo divers, de la multitud de formes, a lo esencial… a la pregunta fonamental: Quin és el meu buit?

És aquest últim tipus de col·leccionisme el que ens trobem amb Al fons a l’esquerra. Les cremades del bany són el factor comú, el fil conductor. Rastres deixats per persones desconegudes, simples artífecs (potser nosaltres?), en temps i banys diferents. Què s’amaga en aquest acte: rebelió, enuig, oblit, peresa? Què fa l’individu quan es troba recollit en sí mateix? En la intimitat del Jo?

L’autora ha entès el lligam existent entre aquestes accions, i n’ha col·leccionat el seu rastre. Marques d’una actitud interna, d’un buit existencial del ser. La col·lecció com a eina per assolir graus de llibertat. Us convido doncs, a observar des d’una altra perspectiva aquestes petges, a sentir-vos un xic més lliures,  Al fons a l’esquerra.

C. Figueras

2 thoughts on “al fondo a la izquierda a inund’art’11

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s